Életre nevelő program összefoglaló 2012/2013-as tanév

Alapítványunk „Életre nevelő” programsorozatának célja, hogy a gyermekeink ismereteit, képességeit olyan fontos életminőséget, életszemléletet befolyásoló területeken is tudatosan fejlesszük, amelyek ma nem részei sem a klasszikus iskolai tanterveknek, sem az általános otthoni nevelésnek. Sőt gyakorló szülőként azt is tapasztaljuk, hogy a mindennapokban –minden igyekezetünk ellenére- mi is nehézségekbe ütköztünk e témák valamelyikével kapcsolatban.

 

A programsorozat keretében ezért, olyan az adott területtel foglalkozó professzionális szervezetekkel, személyekkel szeretnénk együttműködni, akik megfelelő referenciákkal rendelkeznek és ismereteiket, a keresztény értékrenddel összeegyeztethető és a korosztályuknak megfelelő módon mutatják be gyermekeink részére.

 

Fontos számunkra továbbá az is, hogy ezeket a lehetőségeket iskolánk vezetése is ismerje, támogassa. Ezért elképzeléseinket, mindig egyeztetjük, így minden „Életre nevelő” programunkat, Alapítványunk szervezésében és iskolánk támogatásával kínáljuk gyermekeiknek.

 

  • - Ne Bánts Világ! program – 1-4 évfolyamok
  • - Magyar Autóklub - Közlekedésbiztonsági Diákoktatás – 1-6. évfolyamok
  • - Az MFM-Projekt®- 5. évfolyam
  • - „Köztünk élnek – köztünk élünk”- 6. évfolyam

 

Bővebben...

Felkészülési alkalmak az adventi vásárra

          Alapítványunk ezúton hirdeti meg kézműves alkalmait  kizárólag szülők számára (gyermek alkalmak későbbiekben lesznek, gyerek felügyeletet nem tudunk biztosítani), melyeken az adventi ajándékvásárokra készülünk fel saját készítésű karácsonyi díszekkel, dekorációs- és ajándéktárgyakkal.

 

Első időpont: október 7. péntek, 17:00-19:00

Helyszín: gyülekezeti terem

További tervezett időpontok:

október 21. péntek, november 11. péntek, november 25. péntek

A vásárok időpontja: december 10 és 17, szombat

 

Az első délutánon örömmel várjuk kreatív ötleteiteket a további kézműves foglalkozásokra.

Kérjük, ha tudjátok, hozzatok mintákat vagy képeket az általatok elkészíteni javasolt tárgyakról! Ha tudtok, hozzatok magatokkal jó ollót, ecsetet, festéket, ragasztópisztolyt, bármilyen olyan anyagot, kelléket, szalagot stb., ami alkalmas lehet dekorációkészítéshez. Gondolkozzatok a karácsony színeiben!

Kérjük, részvételi szándékotokat itt jelezzétek, hogy tudjunk tervezni a létszámmal.

 

Az első alkalomra, akik tud, hozzon magával ecsetet, hímzőszalagot ( zöld,fehér,piros), tűt,cérnát illetve karácsonyi szalvétákat!

 

Köszönjük!